Catatan Warna Warni Kehidupan

Kehidupan ini indah...
Penuh warna warni...
Ada putih ada hitam...
Ada suka ada duka...
Ada tawa ada tangis...

Ada sihat ada sakit
Ada bahagia ada derita...
Ada nikmat ada dugaan...
Andai tiada warna ...
Hilanglah seri kehidupan...
Hayatilah setiap detik kehidupan...



Alahai Perempuan

Selasa, Ogos 14, 2012 - Bingkisan dari iXoRa_sKRu pada 2:16 PTG
Ada dengar tak berita perempuan hentak suami dengan lesung batu sebab suami dia tak nak beli baju raya... alahai perempuan... hari ni saya nak cakap pasal nafsu shopping perempuan... lelaki tak per dia ada 1 jer nafsu... perempuan ni ada macam2 nafsu... salah satunya nafsu shopping...pening kepala saya tengok perempuan dengan nafsu shoppingnya... tambah2 ni nak dekat raya...

mula2 kita mula dengan  shopping pakaian... alahai perempuan... nampak jer kedai pakaian terus masuk.. masuk bukan untuk window shopping jer... masuk untuk beli tak kisah la baju kat dalam tu mahal ker murah... beratus2 pun bedal jer... kalau yang mampu tu tak perlu... jangan sampai berhutang sudah la... baju dah penuh almari... tapi beli lagi baju baru... hendak letak mana entah... kalau baju dah koyak atau teruk  berbulu boleh la juga terima... ni baju masih elok... alasan nya bosan pakai... tak payah nak bosan mana... hidup kat dunia ni sekejap jer... paling lama pakai 5-10 tahun rosak la baju tu... tu pun kalau hidup 5 tahun lagi... kalau umur tak panjang... tak sempat apa pun dah pakai kain kapan...

kat kedai kasut... pun penuh dengan perempuan... tapi bab ni saya tak boleh cakap lebih2 sebab saya memang suka juga kumpul kasut... spare la kut2 nanti rosak... beli siap2 time diskaun... lagi pun kasut ada macam2 jenis... tapi yang saya pelik perempuan ni suka beli banyak2 jenis yang sama.... ikut kaler baju la katakan... ada yang tinggi.... ada yang rendah... ada yang nampak simple... ada yang elegan...

tu tak masuk lagi bila perempuan hias rumah... alahai... pening lelaki dibuatnya... itu nak baru... ini nak baru... semua kena 1 set... kalau set putih... perabot... langsir... semua kena tukar putih...kekadang kalau yang demand tu bukan boleh bagi barang murah... semua dah ternama... yang dalam peti ais pun kalau boleh nak set semua... kalau boleh juga nak beli macam2 hiasan rumah.... supaya rumah nampak cantik... tu la kut sebab perempuan kena duk rumah... sebab nak hias rumah cantik2...tapi tak membazir ker hias rumah tu... last2 rumah tu kita tinggal juga masuk dalam kubur... lagi baik kita hias syurga kita... boleh duduk dalam tu selamanya... tambah amal ... insyaAllah syurga terhias indah untuk kita semua...

tu la... Alaahai perempuan.. banyak betul kerenah... saya sendiri susah nak faham dengan perempuan ni... yang pasti saya syukur dilahirkan sebagai seorang perempuan bukan seorang lelaki... kalau tak pokai duit aku... pening kepala... rambut pun botak... fikir pasal duit nak bagi kat perempuan... bak kata mak ayah saya... lelaki nak perempuan... perempuan nak duit... jadi lelaki kena la cari duit banyak2... baru dapat perempuan... alahai perempuan....
Komen: